Samen redden we de bij!

Het gaat niet zo goed met de bij. Wij willen we daar wat aan doen. Daarom plaatsen we zowel bijen- als hommelkasten bij organisaties en instanties om meer bewustwording voor het belang van de bij te creëren en de bijenpopulaties te laten aansterken. Dit kan op diverse manieren. Wij kunnen de volledige verzorging blijven doen of je kunt de verzorging volledig over nemen.  Heb je interesse en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

 

Een bloeiende wereld

Wij beloven dat we er alles aan doen om de bij zoveel mogelijk terug  in onze omgeving te krijgen. Zowel met het oog op de honingbijen als de solitaire bijen. Om deze reden onderzoeken we altijd goed hoeveel bijen er in de omgeving leven en van welke planten, bomen en bloemen ze moeten leven. Zo kunnen we een goed inschatting maken wat we nog kunnen plaatsen. We zetten ons in om het leven van onze bijen zo aangenaam mogelijk te maken en we beschermen haar natuurgebied. Met alles wat we doen houden we rekening met de impact op insect, dier, milieu en mens. 

Alleen de liefste bijen

Wij vinden het heel erg belangrijk dat onze bijenvolken beschikken over goede eigenschappen. Alleen de beste koninginnen worden geselecteerd, zodat onze volken zachtaardig en vooral vitaal zijn en blijven.